Stræk økonomien med et kontant lån

11 oktober 2021 Astrid Pedersen

advertorial

Trænger dine finanser til en saltvandsindsprøjtning i en periode, eller har du brug for at låne et større kontantbeløb her og nu til finansiering af en rejse, en renovering eller lignende stor post? Så kan du vælge at optage et kontantlån.

Hvordan optager jeg et kontantlån?

Der er her i 2021 masser af muligheder for at ansøge om – og efterfølgende optage – et kontantlån online. Internettet vrimler med låneudbydere som er parat til at låne dig penge til lave renter, uden sikkerhed, og måske endda med afdragsfri perioder.

Men du skal se dig godt for. Det er absolut ikke alle långivere på det store internet som har rent mel i posen. Hvis du ikke sætter dig grundigt ind i forholdene omkring dit lån kan du eget hurtigt risikere at havne i uføre.

Du kan for eksempel komme i kløerne på en ågerkarl eller en lånehaj som pludselig hæver renterne på dit lån eller introducerer gebyrer som sender lånets hovedstol på himmelflugt.

I allerværste fald kan du havne i en situation hvor der løber så store ekstra udgifter på dit lån at du bliver ude af stand til nogen sinde at betale det tilbage. Og så er vejen til et gældsfængsel banet.

Optag kun lån hos godkendte låneudbydere

Derfor bør du altid tjekke om din långiver er godkendt af Finanstilsynet.

Banker og pengeinstitutter, som opererer ifølge Finanstilsynets retningslinjer, har pligt til at offentliggøre samtlige udgifter forbundet med lånet up front. Det betyder at du får adgang til oplysninger om ÅOP, eventuelle gebyrer, rentetilskrivnings frekvens og lignende inden du optager dit lån.

Hos Ikano Bank kan du ved hjælp af en smart låne beregner meget hurtigt se hvad dit lån kommer til at koste dig i alt. Du kan selv fastsætte løbetid og antal af afdrag. Og du kan nemt ansøge om et kontantlån hos Ikano Bank – se hvordan på ikanobank.dk

Flere Nyheder