Reparation af beskadiget emalje i badekar

20 oktober 2021 Astrid Pedersen

advertorial

Det er ren luksus at have sit eget badekar – især hvis man er en hund efter wellness.

Sætter du pris på at slappe af i et varmt og velduftende karbad er du sikkert lykkelig for at have et badekar. Med et badekar i eget badeværelse kan man tage lange lune karbade lige så ofte man orker.

Man kan selv bestemme hvor længe man vil ligge og slappe af i det varme vand, hvilken musik der skal spille over anlægget, og om vandet skal tilsættes velduftende olier, blødgørende salte, eller rensende urter.

Når man er helt blød og varm efter badet skal man ikke i tøjet og ud af døren, men kan gå direkte i seng og sove som en baby.

Tag ikke bad i et slidt badekar

Der kan dog hurtigt gå skår i glæden hvis dit badekar er grimt og nusset at se på. Når emaljen i et badekar med årene bliver slidt vil den begynde at fremstå krakeleret og plettet.

De misfarvede plamager, som bemægtiger sig karrets inderside, består af kalk, okker og rust som har indlejret sig i den slidte emalje. Du vil opdage at disse ikke kan fjernes ved polering af badekar, hvilket skyldes at emaljen er så beskadiget at misfarvningerne sidder fast.

Dette er ikke alene grimt at se på. Plamagerne, som føles ru i overfladen, kan huse bakterier og svamp som potentielt er skadelige for dit helbred. Dette betyder at du ikke bør tage bad i dit badekar førend emaljen er blevet renoveret.

Faktisk skal der en totalt udskiftning af emaljen til før dit badekar kan tages i brug igen. Og til dette formål bør du alliere dig med en dygtig lokal badekarsmaler.

Find din nærmeste badekarsmaler på Frederiksberg

Du kan altid få et tilbud på reemaljering af dit badekar hos Emaljemanden – læs mere på emaljering-af-badekar.dk.

Flere Nyheder