Skip to content

Misbrugsbehandling: Afhængighed påvirker ikke kun den afhængige

Hvis man har en person i sin omgangskreds, som er afhængig, så ved man sikkert alt om, hvor hårdt og opslidende det kan være. Ikke kun for personen man holder af men også for en selv. Måske har man allerede oplevet adskillige brudte løfter omkring, at vedkommende vil stoppe med sit misbrug. Eller måske har vedkommende lovet at ville søge behandling, men ender med at vende tilbage til flasken eller stofferne igen og igen. Det kan blive den samme dårlige cirkel, som går i ring, og som der aldrig brydes med. 

Misbrug sætter mange spor 

Når man har et misbrug, så sætter det sine spor på mange måder. Lige pludselig er det afhængigheden, som er styrende for ens hverdag, og hvornår man gør hvad. Samtidig oplever man måske også, hvordan personen man engang kendte har ændret personlighed eller bliver meget svær at være sammen med. Det kan også betyde, at man kommer til at savne den person, man engang kendte og som man føler afhængigheden har overtaget. 

Det kan være svært at have en relation til en afhængig

Uanset om man er ægtefælle, barn, forældre eller ven til en med et misbrug, så kan relationen lige pludselig være præget af store skuffelser og at man føler sig svigtet. For når der er tale om en afhængighed eller et misbrug, så sætter det også dybere og dybere spor på “hovedpersonen”. Udover at misbruget kan være utrolig skadende, så kan det også gøre forskellige karaktertræk mere og mere udprægede. Det kan være alt fra adfærd der er manipulerende, aggressiv, utålmodig og måske oplever man karaktertræk som benægtelse, løgne, skam, påståelighed og at vedkommende isolerer sig mere og mere. 

Der er god hjælp gennem misbrugbehandling

Uanset hvor lang eller hvor kort tid man har været afhængig, så findes der god misbrugsbehandling, som kan hjælpe en videre. Det er derfor altid en fordel at undersøge mulighederne for misbrugsbehandling

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *