Kan man lakere sit gulv uden at slibe det først?

12 april 2022 Emilie Ann Jacobsen

advertorial

Hvis du synes, at dit gulv godt kunne trænge til en ny omgang lak, kan det være, at du godt kunne tænke dig det uden, at du først skal til at slibe. Men er det muligt? Det kan du læse mere om her.

Vi er blevet inspireret til artiklen af Gulvkanonen. Det er et stort gulvfirma, hvor de selvfølgelig har stor erfaring med både slibning og lakering af gulve. De har derfor godt styr på emnet. Du kan læse mere om gulvafslibning fra Gulvkanonen og mange andre emner i forhold til gulve her

Det korte svar er, at ja, det er muligt at lakere sit gulv uden at skulle slibe det først. Det er dog langt fra alle gulve, hvor du kan lakere dem uden at slibe dem først. Faktisk vil du på de fleste gulve skulle slibe det i en eller anden grad, inden du kan lakere det. 

gulvafslibning på Sjælland

Hvilken overfladebehandling er den rette for mig? 

Her har vi talt om, hvorvidt du kan lakere dit gulv uden at slibe det, men du bør selvfølgelig først og fremmest overveje, om lak overhovedet er den rette overfladebehandling for dig. Det er jo langt fra sikkert, at det er det. 

Udover lak kan du også bruge olie, sæbe og lud. De har hver især deres fordele. Olie er godt til at fremhæve gulvets naturlige udseende og har den store fordel, at du kan fjerne det på et lille område, men ikke behøver at fjerne det på hele gulvet, hvis der er noget, du gerne vil reparere. 

Sæbe er også en god og naturlig behandling, der gør gulvet nemt at gøre rent. Du kan eventuelt kombinere en sæbebehandling med en ludbehandling. Ludbehandlingen forhindrer nemlig træet i at gulne. Dermed forbliver det altså lyst. Men en ludbehandling kan ikke stå alene, derfor bliver det typisk kombineret med en sæbebehandling. 

Flere Nyheder