Skip to content

Hvordan skal min regnmåler placeres i haven?

Har du glædet dig selv med en fin regnmåler eller fået en i gave, men er i tvivl om hvordan den skal placeres i haven? Læs med her og få gode råd til, hvordan du skal placerer din regnmåler, for at opnå den mest præcise måling af nedbøren. 

En regnmåler er en hjælpende hånd til alle, der elsker deres have. Med en regnmåler kan man opnå en meget præcis måling af nedbøren, så man kan vande sine blomster og planter derefter. Mange har en fast vandingsplan, hvor de giver deres blomster en fast mængde vand hver gang. Hvis man justerer mængden af vand efter regnmåleren, så kan man næsten aldrig give blomsterne og planterne for meget vand i hvert fald. 

En regnmåler er kort sagt bare en pind med et måleglas på toppen. Der findes dog heldigvis mange søde og sjove regnmålere i dag. Du kan altså sagtens finde en regnmåler, som passer til din og din haves stil. 

Sørg for at din regnmåler står frit i haven

For det første så skal du sørge for at din regnmåler står frit for diverse buske, træer, halvtage eller lignende. Regnmåleren skal stå fri med helst 2 meters afstand til nærmest objekt, så der ikke er noget, der går ind og forstyrrer regndråberne, som gerne skal lande i måleglasset. Derudover skal din regnmåler gerne placeres cirka 80-100 cm. over jorden og måleglasset skal være vandret. 

Hvis du følger de ovenstående råd, så vil din måling af nedbøren være tæt på præcis. Det er ikke sikkert at din måling stemmer helt overens med de officielle målinger, men du kommer helt sikkert meget tæt på.

Du kan følge nedbøren dag til dag eller uge til uge. Det afhænger blandt andet af hvornår du vander din have. Hvis du bruger din regnmåler til at holde haven smuk og vande blomsterne korrekt, så kan du tjekke den hver gang, inden du vander. Hvis du bruger din regnmåler af ren interesse, så kan du lave sjove målinger dag til dag eller ugevis, alt efter hvad du finder mest interessant.

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *