Skip to content

Find den rette jord type til din have eller plæne

Skal du anlægge en have, en park eller måske en fodboldbane? Så har du brug for god jord. Hos Grus Og Affald kan du finde netop den type jord du skal bruge til dit formål.

Hvilke typer jord og muld kan jeg købe hus Grus Og Affald?

Grus Og Affald er leveringsdygtig i en lang række forskellige jord og muld produkter. Jord er nemlig ikke bare jord. Der er stor forskel på hvilken type jord du skal bruge til hvilke projekter.

Hos Grus Og Affald kan du finde harpet muldjord, supermuld og svær supermuld, filtermuld, havemuld og taghave muld. Harpet muldjord anvendes fortrinsvis i forbindelse med anlæggelse af større græs arealer som for eksempel fodbold baner. Du kan godt anvende harpet muldjord til bede med stauder eller buske, men til blomster skal du bruge en mere næringsrig type muld da blomster har brug for jord typer med et højere indhold af organiske nærings stoffer.

Supermuld er en nyere og meget let type jord som kan bruges til beplantning med blomster idet den netop har dette høje indhold af organismer. Skal du dyrke grøntsager skal du bruge svær supermuld som indeholder mere ler og slid og færre organismer. Svær supermuld indeholder samtidig mindre grovsand og egner sig dermed bedre til nyttehaver, for eksempel i forbindelse med koloni haver. Skal du så sommerblomster er havemuld et prima valg idet denne type muld er en blanding af svær supermuld og grov spagnum – og dertil ukrudts frit.

Hvis du ønsker at undgå at regnvand siver direkte gennem din græsplæne og ned i kloakken er filtermuld et godt valg. Denne type muld forsinker nemlig regnvandet på sin vej ned gennem jordlaget og giver det dermed en chance for enten at fordampe eller blive optaget af græssets rødder førend det når ned til kloakken.

Du kan læse mere om de forskellige jord typer på grusogaffald.dk

Be First to Comment

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *